Volvo

De autofabrikant Volvo, opgericht in 1927, is een van de sterkste merken in de auto-industrie. Zij staan bekend om hun wereldwijde toonaangevende innovaties.

APS Group BV ondersteunt Volvo Cars Nederland sinds 2007, de Nederlandse tak van de Volvo Car Corporation, bij de ontwikkeling van hun marketingmateriaal.

De uitdaging

Twee keer per jaar geeft Volvo Cars Nederland voor alle automodellen nieuwe prijslijsten uit. Elke prijslijst bevat een aantal variabele kosten voor:

  • Accessoires,
  • Opties,
  • Lakkleuren
  • Interieur

Volvo Cars Nederland was op zoek naar een manier om deze prijslijsten sneller te creëren en kunnen wijzigen om kosten te besparen en om het proces makkelijker te maken.

De oplossing

APS Group BV heeft alle prijslijsten ondergebracht in onze online document creatie tool genaamd “MediaPublisher”. Hierdoor kan de klant zelf de aanpassingen doen en is het niet meer nodig om deze te laten doen door studiomedewerkers. Daarnaast bouwt de klant een database van documenten op, die allemaal opgeslagen zijn op een centrale plek.

Geautoriseerde gebruikers kunnen in de MediaPublisher prijslijsten creëren en bewerken. De interface hiervoor werkt net zo eenvoudig al een standaard tekstbewerkingsprogramma. MediaPublisher zorgt voor de juiste lay-out en design en het goedkeuringsproces. Eenmaal goedgekeurd, worden de prijslijsten automatisch vergrendeld, hierdoor worden extra bewerkingen en fouten beperkt.

Het resultaat

Door prijslijst te maken middels MediaPublisher is de workflow vereenvoudigd en de werklast verminderd. Prijslijsten kunnen automatisch worden gepubliceerd via meerdere kanalen – zoals print, web, mobiele sites, apps en online interactieve ‘autoconfiguratie’ toepassingen.

Doordat de werknemer minder tijd kwijt is om de prijslijsten te creëren en er geen externe studio medewerkers meer nodig zijn voor de opmaak van de prijslijsten, werden de kosten verlaagd en de efficiëntie verhoogd.

Can we make more possible for you?

Make more possible is the essence of our business. It's all about producing the right answers more efficiently, more quickly, more effectively.